Impressum i Zaštita Podataka

Impressum

Vlasnik i izdavač sučelja www.sozialmarie.org

Unruhe Privatstiftung, FN 192483 p
Adresa: Mittersteig 13/6, 1040 Beč, Austrija
Telefon: +43 (0)1 587 7181
E-mail: unruhe@ziel.at

Privatna zaklada sa sjedištem u Beču 1040, Mittersteig 13/6

Obveza javnosti prema §5 Zakona o elektroničkoj komercijalnoj djelatnosti, §14 Zakona o poduzetništvu, §63 Pravilnika o obrtu i Obvezi objave podataka prema §25 Zakona o medijima

Izuzimanje od odgovornosti

Ovo se Izuzimanje od odgovornosti odnosi na pripadno internetsko sučelje. Za slučaj da dijelovi ili pojedine formulacije u ovom tekstu ne odgovaraju ili prestanu odgovarati aktualnom pravnom stanju, sadržaj i valjanost ostalih dijelova dokumenta time ne bivaju narušeni.

Odgovornost za sadržaje na ovoj stranici

Sadržaji ove internetske stranice sastavljeni su s najvećom mogućom pomnošću. Za njihovu ispravnost, potpunost i aktualnost ipak ne možemo odgovarati. Prema općim zakonima smo kao ponuditelj usluga odgovorni za vlastite sadržaje koje objavljujemo na ovim stranicama. No nismo obvezani da kontroliramo informacije koje smo dobili ili pohranili od drugih niti da istražujemo okolnosti koje upućuju na krivičnu djelatnost. To se ne odnosi na obvezu uklanjanja ili onemogućavanja upotrebe informacija koju propisuju opći zakoni.  Odgovornost za takve informacije stupa na snagu tek nakon saznanja o konkretnoj povredi zakona. U slučaju da steknemo saznanja o takvim povredama zakona dotične sadržaje odmah ćemo ukloniti.

Odgovornost za poveznice na stranicama trećih osoba

Ova stranica može sadržavati poveznice koje vode na stranice trećih osoba. Zaklada Unruhe Privatstiftung odriče se bilo kakve odgovornosti za poveznice odn. linkove na druge izvore informacija (npr. na druge internetske stranice) koje se nalaze na ovoj stranici. Korisnici stranice povezane izvore informacija koriste na vlastiti rizik.

Autorsko pravo

Vlasnici ove stranice nastoje poštivati tuđa autorska prava i služiti se vlastitim djelima i djelima bez licence. Sadržaji koje su stvorili vlasnici stranice i djela objavljena na stranici podliježu autorskom pravu. Doprinosi trećih osoba označeni su kao takvi. Umnažanje, obrada, širenje i svaka druga upotreba koja nadilazi autorsko pravo traži pismenu privolu autora/autorice odn. osobe koja je stvorila sadržaje. Downloadanje i kopiranje stranice dopušteno je samo u privatne, nekomercijalne svrhe.

Izjava o zaštiti podataka

Sigurnost Vaših osobnih podataka nam je važna. Zato svoje internetske aktivnosti obavljamo u skladu sa zakonima o zaštiti i sigurnosti podataka. Napomene o zaštiti podataka i kompletnu Izjavu o zaštiti podataka naći ćete u Smjernicama o zaštiti podataka Privatne zaklade Unruhe. U daljnjem tekstu saznat ćete koje informacije prikupljamo i kako s njima postupamo.

Automatska pohrana podataka

Zapisi poslužitelja

IP adresa računala koji koristi stranicu, uključujući datum, vrijeme, upit, bilješku o tome koja se datoteka tražila (naziv i URL), količinu prenesenih podataka, zapis o tome da li je upit bio uspješan, podatke o upotrijebljenom pretraživaču i korištenom operativnom sustavu, te stranicu s koje je pokrenut upit (za slučaj da je pokrenut pomoću linka).

Serverlogs se pohranjuju u svrhu praćenja sigurnosti sustava, tehničke administracije stranice i optimiranja ponude. U slučaju hakerskog napada ovi se podaci prosljeđuju službama za kazneno gonjenje. Prosljeđivanje podataka koje bi nadilazilo ove ovlasti nije predviđeno. Zapisi poslužitelja pohranjuju se na period od najviše 14 dana.

Kolačići

Upućujemo na to da sučelje www.sozialmarie.org koristi kolačiće (session cookies i privremeni/trajni kolačići). Kolačići su male tekstualne datoteke koje omogućuju da se pri korištenju stranice www.sozialmarie.org na krajnjem uređaju korisnika pohranjuju informacije o korisniku. Kolačići omogućuju saznanja o učestalosti upotrebe stranice i o broju korisnika stranice www.sozialmarie.org, zatim analizu načina korištenja stranice, kao i poboljšanje sigurnosti korištenja stranice te olakšavanje upotrebe ponuđenih sadržaja. Prihvaćanjem ove Izjave o zaštiti podataka pristajete na to da stranica www.sozialmarie.org koristi kolačiće i da kreira, pohranjuje i koristi neosobne podatke o korištenju. Osim toga pristajete i na to da se nakon svakog korištenja pretraživača ti podaci pohranjuju u obliku kolačića i da se mogu aktivirati pri ponovnom posjetu stranici.

Korištenje stranice www.sozialmarie.org moguće je i bez kolačića. U svom pretraživaču možete deaktivirati pohranu kolačića, ograničiti je na pojedine stranice ili pak pretraživač tako podesiti da Vas obavještava pri svakom slanju kolačića. Kolačiće možete u svakom trenu obrisati s hard diska svog računala.

Deaktivacija kolačića

Google Analytics

Ova stranica koristi Google Analytics, uslugu internetske analize koju nudi Google Inc. („Google“). Google Analytics upotrebljava kolačiće, dakle, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu i koje omogućuju analizu Vašeg korištenja stranice. Informacije koje generiraju kolačići u pravilu se prenose u SAD, na poslužitelj korporacije Google, gdje se pohranjuju. U slučaju aktivacije mogućnosti anonimizacije IP-a Google će na području zemalja članica EU i u drugim zemljama potpisnicama ugovora Europskog gospodarskog prostora (EEA) skratiti Vašu IP adresu. To znači da će se puna IP adresa samo u iznimnim slučajevima prenijeti na američki poslužitelj, gdje će se skratiti. Na zahtjev vlasnika ove stranice Google će te informacije koristiti kako bi procijenio Vaše korištenje stranice, sastavio izvještaje o aktivnostima na stranici i kako bi vlasniku stranice pružio druge usluge povezane s korištenjem stranice i interneta. IP adresa kojom raspolaže Google Analytics neće se kombinirati s drugim podacima koje Google posjeduje. Pohranjivanje kolačića možete spriječiti pomoću postavki svog poslužiteljskog programa. Ipak Vam želimo ukazati na to da u tom slučaju možda nećete moći koristiti funkcije naše stranice u potpunom opsegu. Osim toga, možete spriječiti Google da dohvaća i obrađuje podatke koje kreiraju kolačići, a koji se tiču Vašeg korištenja naše internetske stranice (uključujući Vašu IP adresu), i to tako da downloadate i instalirate plugin web-poslužitelja, koji ćete naći na ovom linku.

YouTube

Na našoj stranici ugrađene su funkcije usluge YouTube. Ove funkcije nudi firma YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD. Pri pokretanju uključenih videa na korisničkim se računalima pohranjuju kolačići. Ako ste deaktivirali pohranjivanje kolačića od strane Google promidžbe, kolačići će biti onemogućeni i pri pokretanju videa s YouTubea. No YouTube neosobne podatke o korištenju pohranjuje i kod drugih vrsta kolačića. Ako i to želite spriječiti, trebate kolačiće blokirati preko poslužitelja.

Osim navedenog, Privatna zaklada Unruhe ne pohranjuje i ne koristi druge podatke.

O podacima koje unosite na našu stranicu

Ako na stranicu www.sozialmarie.org unosite podatke, s njima se događa sljedeće: 

Cirkular (Newsletter)

Kako biste se prijavili na cirkular SozialMarie, potrebna nam je ponajprije e-mail adresa na koju će se cirkular slati. Daljni podaci se koriste kako bismo Vam se mogli obratiti osobno i postaviti pitanja. Privatna zaklada Unruhe za slanje cirkulara koristi tzv. double opt-in postupak. To znači da ćete cirkular dobiti tek nakon što ste potvrdili svoju prijavu, i to putem linka koji ćete dobiti elektroničkom poštom. Privatna zaklada Unruhe time osigurava da se samo Vi možete prijaviti kao korisnik/ca predane e-mail adrese. Osim navedene potvrde usluga cirkulara ne traži daljnje prijave preko navedene e-mail adrese. Pretplatu na cirkular možete u svakom trenutku otkazati slanjem poruke na sozialmarie@sozialmarie.org. Vaše osobne podatke koristit ćemo u svrhu slanja cirkulara sve dok se ne odjavite. Podatke ne prosljeđujemo trećim osobama.

Prijava projekta

Projekti se mogu periodično prijaviti preko stranice www.sozialmarie.org za trajanja aktualnog natječaja. Uvjete sudjelovanja u natječaju naći ćete ovdje.

Pravo informacija

U svakom trenu imate pravo na informacije o pohranjenim osobnim podacima, njihovu porijeklu i primatelju kao i o svrhi njihove pohrane.

Pravo na prigovor

Svaki/a korisnik/ca internetske stranice www.sozialmarie.org ima pravo uskratiti pohranu osobnih podataka. U tom slučaju se podaci brišu.

Upotreba podataka

Privatna zaklada Unruhe obvezuje se osigurati podatke protiv neovlaštena pristupa, i to prema Općoj uredbi o zaštiti podataka  (GDPR). Zaklada pohranjuje i koristi podatke koje je dobila od korisnika/ce sukladno sa Smjernicama o zaštiti podataka Privatne zaklade Unruhe.

Korištenjem stranice www.sozialmarie.org izjavljujete se suglasnim/om s opisanim načinom obrade podataka i njihovim korištenjem u navedene svrhe.