We a re looking for tried and tested, implemented, effective social innovations in all sectors in Central and Eastern Europe.
SozialMarie Prize Statue

News

02/29/24

02/29/24

Nominirani projekti SozialMarie 2024

Čestitamo 34 projektom, ki ste nominirani za prejem nagrade SozialMarie – nagrado za družbene inovacije 2024! 

Preberi več

News

01/25/24

01/25/24

Razpis je zaključe

Faza oddaje prijav za nagrado SozialMarie se je končala 16. januarja 2024. Prispelo je 288 projektov iz 6 držav! Zdaj bodo projekte pregledali naši mednarodni ocenjevalci.

Preberi več

News

01/24/24

01/24/24

TRIC – TRansferring social Innovation into Competencies

What skills are needed to turn a social innovation into a successful project? We have analysed this in detail and created effective training materials based on our findings.

Preberi več

News

12/03/23

12/03/23

Naš podkast "Why? Why? Why?" je zdaj na spletu - poslušajte ga in se pustite navdahniti.

Podkast SozialMarie je zdaj na voljo. Vabimo vas, da vsak mesec prisluhnete zgodbam nagrajenih družbenih inovatorjev, ki odgovarjajo na tri radovedna vprašanja: Zakaj so začeli? Zakaj je to delovalo? Zakaj vztrajati? Poslušajte naš podcast na Spotify, Apple Podcasts in Google Podcasts:   

Preberi več

Nagrada

SozialMarie je nagrada za družbene inovacije, ki jo vsako leto prejmejo izjemni projekti. Nagrajene so pobude, ki ponujajo nove, trajnostne in zgledne rešitve za aktualne družbene izzive. Več o tem, kaj pomeni družbena inovacija in postopek izbire nagrajencev, lahko preberete tukaj.

Preberi več

Projekti

Vsako leto od leta 2005 prejmejo družbeno inovativni projekti iz različnih sektorjev nagrado SozialMarie. Želite izvedeti več o projektih, videti, kdo je bil nominiran in kdo so srečni zmagovalci? Kliknite tukaj za pregled projektov.

Preberi več

Insights

Ste vedeli, da imamo podkast? Želite pregledati slike s preteklih dogodkov ali izvedeti, kaj še počnemo poleg prijave in podelitve nagrad SozialMarie? Oglejte si zakulisje.

Preberi več

Mentorji

Kaj imajo skupnega delavnica, objava na družbenih omrežjih, testo za kruh in dobrodelni dogodek? Častnega mentorja nominiranega projekta. Več informacij o naših navdihujočih mentorjih najdete tukaj.

Preberi več