We a re looking for tried and tested, implemented, effective social innovations in all sectors in Central and Eastern Europe.
SozialMarie Prize Statue

Novosti

02/29/24

02/29/24

SozialMarie nominirani projekti 2024

Čestitamo nominiranim projektima, njih 34, na nominaciji za SozialMarie nagradu za društvenu inovaciju 2024!

Saznaj više

Novosti

01/25/24

01/25/24

Zatvoren je natječaj SozialMarie 2024.

Prijave za nagradu SozialMarie zaključene su u ponoć 16. siječnja 2024. Prijavljeno je 288 projekata iz 6 zemalja! Uskoro će ih ocijeniti naši lokalni evaluatori.

Saznaj više

Novosti

01/24/24

01/24/24

TRIC – TRansferring social Innovation into Competencies

What skills are needed to turn a social innovation into a successful project? We have analysed this in detail and created effective training materials based on our findings.

Saznaj više

Novosti

12/03/23

12/03/23

Naš SozialMarie podcast "Why? Why? Why?" je online – slušajte nas & inspirirajte se!

Pokrenuli smo podcast! Svaki mjesec ćemo čuti nove priče nagrađenih društvenih inovatora, koji će odgovarati na tri pitanja koja nas najviše zanimaju: zašto su pokrenuli projekt? Zašto misle da projekt funkcionira? Što ih motivira da ustraju u daljnjoj provedbi? Poslušajte naš podcast na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts:      

Saznaj više

Nagrada

SozialMarie je nagrada za društvene inovacije koja se svake godine dodjeljuje projektima koji su se istaknuli po svojoj inovativnosti. Nagrada daje priznanje inicijativama koje nude rješenja na trenutne društvene izazove koja su dosad nikad ili rijetko viđena, održiva, i koja mogu drugima poslužiti kao primjer. Ovdje možete saznati više o tome što podrazumijevamo pod društvenom inovacijom i kako se nagrada dodjeljuje.

Saznaj više

Projekti

Od 2005. godine do danas nagradom SozialMarie nagrađivani su inovativni projekti iz vrlo raznolikih područja. Želite saznati više o projektima; vidjeti tko je nominiran ili tko su neki od sretnih dobitnika? Kliknite ovdje za projekte.

Saznaj više

Insights

Znate li da smo pokrenuli podcast? Želite li pregledati galeriju fotografija s prošlih događaja ili saznati što još radimo osim procesuiranja prijava za SozialMarie nagradu i same dodjele nagrada? Pogledajte naše novosti.

Saznaj više

Mentori

Što je zajedničko radionici, objavi na društvenim mrežama, tijestu za kruh i dobrotvornoj akciji? Počasni/e mentori/ce nominiranog projekta. Ovdje možete pronaći više informacija o našim inspirativnim mentorima/-cama.

Saznaj više